LOADING

Type to search

Uncategorized

НОЙР БУЛЧИРХАЙН ҮРЭВСЛИЙН ҮЕД БАРИМТЛАХ ХООЛНЫ ДЭГЛЭМ

Share

Нойр булчирхайн үрэвслийн үед дараах хоолны дэглэмийг баримтлана. Үүнд:

Шарсан, хуурсан, хайрсан хоол идэхгүй чанасан, жигнэсэн хоол идэх

Өдөрт бага багаар 5-6 удаа хооллох

Давс багатай хоол идэх

Хурц амттай, өөх тос ихтэй хоолноос татгалзах

Хэт халуун, хэт хүйтэн, хоносон хоол хэрэглэхгүй байх

Орой унтахаас 2 цагийн өмнө хоол идсэн байх

Нойр булчирхайн үрэвслийн үед хүнсэндээ хэрэглэх болон хязгаарлах бүтээгдэхүүнүүд:Махны төрөл

Хэрэглэх: Өөхгүй үхрийн мах, өөхгүй хоньны мах, загасны мах, хальсгүй тахианы мах, өндөг

Хязгаарлах: Өөх ихтэй малын мах, дотор мах (элэг, бөөр..г.м), хиам, зайдас, гахайн мах, утсан давсалсан бүтээгдэхүүн

Гурил будааны төрөл

Хэрэглэх: Улаан буудайн 1, 2-р гурил, цагаан талх, содгүй нарийн боов, жигнэмэг, цагаан будаа,

Хязгаарлах: Тослог ихтэй нарийн боов, шинэ талх, содтой хөөлгөж, исгэсэн давстай гурилан бүтээгдэхүүн

Өөх тосны төрөл

Хэрэглэх: Ургамлын тос, оливын тос, цөцгийн тос

Хязгаарлах: Малын өөх, майонез, өөхөн тос, цагаан тос, шар тос

Ногооны төрөл

Хэрэглэх: Бүх төрлийн хүнсний ногоо, Төмс, шар лууван, улаан манжин, цэцэгт байцаа, огурцы, улаан лооль

Хязгаарлах: Дарсан даршилсан ногоо, түүхий ногоо, шар манжин

Жимсний төрөл

Хэрэглэх: Бүх төрлийн жимсний нухаш, (алим нухаш хэлбэрээр) 

Хязгаарлах: Лаазалсан жимснүүд, шинэ жимс

Сүүний төрөл

Хэрэглэх: Тослог багатай сүү цагаан идээ, шинэ тараг, сүү, шинэхэн ээдэм,

Хязгаарлах: Тос ихтэй сүүн бүтээгдэхүүн, хуршсан өрөм, хайлмаг, исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн

Бусад

Хэрэглэх: Шингэн хар цай

Хориглох: Шоколад, кофе, какао, хийжүүлсэн ундаа, согтууруулах ундаа, хоол амтлагч

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!