Өндөгний доторх цусны толбыг та юу гэж боддог вэ. Аюултай гэж үзээд шууд хаядаг уу, аль эсвэл тоохгүй зүгээр л хэрэглэдэг үү.
Тэгвэл яагаад өндгөн дотор цусны толбо бий болдог вэ, хэрэглэхэд аюултай эсэх талаар одоо тайлбарлая.
Энэ нь ямар ч аюулгүй, зүгээр л байгалийн жам ёсны л үзэгдэл юм. Цусны толбо нь өндөгний цагаан, шар алинд нь ч байж болдог. Энэ нь өндөг өндгөвчинд байх үед судас тасарснаас болж үүсдэг аж. Түүнээс биш дэгдээхэй болох амьтай өндөг гэсэн үг биш гэдгийг хэлэх нь зүйтэй.
Шувуун фабрикийнхан өндөгөө зах зээлд нийлүүлэхдээ гэрэл тусгаж чанарыг шалгадаг тусгай хяналтын дамжлагатай байдаг ч түүгээр бүх өндөгний цусны толбыг илрүүлэх нь боломжгүй юм.
Цусны толбо, нэг өндөг дотроо 2 шар уурагтай байх нь яг л адилхан хэвийн зүйл.
Харин ч цусны толботой байгаа нь өндгийг шинэхэн байгааг илэрхийлдэг бөгөөд амт чанарт ямар ч нөлөөгүй ажээ.