₮ 0

No products in the cart.

Хооллохдоо анхаарах ЗУРГААН дүрэм

Ээлжээр хоолло

Бүх хоолоо нэг тавган дээр овоолж суухын оронд ээлж дарааллаар хооллохыг хичээ. Салад буюу ногоогоо эхний ээлжинд ид. Ингэснээр хоолныхоо хамгийн илчлэг багатай хэсгийг эхэлж идэн, гэдсээ цатгах боломжтой болно. Дараа нь үндсэн хоолоо ид. Хэрвээ хоолоо бүгдийг нь идэж дуусгах цаг хугацааны боломж байхгүй бол (ажил дээр үдийн цайны завсарлагын үеэр гэх мэт) цагтаа амжиж хооллох гэж сандрахын оронд хоолныхоо үндсэн хэсгийг идээд, үлдэгдлийг нь дараа зууш болгон хэрэглэхээр хадгалж болно.

Бага багаар хазаж ид

Хүн хэдий чинээ том хазна, төдий чинээ хурдан иддэг. Бага багаар хазаж идвэл хоолоо удаан идэх боломж гарахын зэрэгцээ тархинд мэдээлэл очих хугацааг нөхөхөд тусална. Хэрвээ зүсэж идэх хоол бол идэх явцдаа зүсэх хэрэгтэй. Хэрэв эхлээд бүгдийг нь жижиглэж зүсвэл идэж дуусгахад хэтэрхий хялбар болно.

Эслэг ихтэй хүнс түлхүү хэрэглэ

Эслэг ихтэй хоол нь эслэг багатай хоолыг бодвол сайн цатгахаас гадна идэхэд илүү их хугацаашаарддаг. Жигнэмэг, нарийн боовтой харьцуулахад боловсруулаагүй жимс, хүнсний ногоо, бүхэл үр зэргийг илүү их зажилж идэх болдог тул эдгээр нь хүний идэх хурдыг сааруулдаг. 

Аманд байгаа хоолоо зажилж дуусаад залгих хүртлээ халбагаа хоолондоо бүү дүр

Хурдан иддэг хүмүүс аманд буй хоолоо идэж дуусаагүй байхдаа хоолоо дахин халбагадан, амандаа хийдэг. Хэрэв та ингэдэг бол дарааллаа өөрчлөх хэрэгтэй. Зажилж дуусаагүй байхдаа дахин халбагадаж амандаа хийх бус харин эхлээд “зажилж дуусаад залгиад”, дараа нь “дахин халбагадах” нь зүйтэй.

Үмхэлт хооронд халбага сэрээ болон гараар барьж иддэг хоолоо доош тавь

“Жирийн” зүйл мэт санагддаг болтол нэлээд хугацаа шаардах өөр нэг зуршил бол энэ. Гэхдээ хийж сурвал танд үнэхээр хэрэг болно. Өмнөх хэсэгт дурьдсан “залгих – хоолоо халбагадах – амандаа хийх” тактикийг хэрэгжүүлж нэгэнт заншсан бол та үүн дээрээ 2 алхмыг нэмж хэрэгжүүлж сурах хэрэгтэй. Үүнд:  “залгих – халбага/сэрээгээ ширээн дээр тавих – халбага/сэрээгээ авах – хоолоо халбагадах/сэрээдэх – амандаа хийх”. Хэрэв та бургер, сэндвич мэтийн халбага, сэрээ орохооргүй хоол идэж байгаа бол шууд барьж байгаад идэж дуусгах хүслээ хязгаарлахыг хичээгээрэй. Түүний оронд дахин хазахаасаа өмнө тавган дээрээ буцаан тавьж сурахыг хичээгээрэй.

Хоолоо идэж байх явцдаа усыг байнга бага багаар уу

Хоолныхоо дундуур байнга ус ууж занш. Ингэснээр таны хооллох хурд саараад зогсохгүй хоолтойгоо хамт илүү их ус хэрэглэсний нөлөөгөөр та илүү сайн цадна.

More from the blog

Молон тойны эхийн ач хариулсан судар

Эрт цагт Бурхан багшийг энэ Замбуулинд заларч байх үед Лавай гэгч хөвгүүн эртний сайхан буянаар эцэг, эхээн өргөн хүндэлж, ах дүүсээ асран халамжилж, буяны...

Парисын дагина Эдит Пиафын ээдрээт амьдралын түүх

Францын хайр сэтгэлийн илэрхийлэл болсон, дууны бурханд хувирах увидастай Эдит Пиафын тухай өнөө хүртэл домог болон яригдаж, дурсагдсаар...  СЭТГЭЛИЙН ДУУЛАЛ “Одод”-ын гэх шинж тэмдгээс түүнд байсангүй. Өндөр...

Гаднаа бэлгэст автахгүй байх нь дияан, дотроо сэтгэл үймрэхгүй байх нь самади

Доржсүрэнгийн БОЛДБААТАР “Дияан” гэж юу болох талаар цөөнгүй удаа хөөрөлдөж байсан болохоор та бүхэн тодорхой ойлгоцтой болсон болов уу гэдэгт итгэлтэй байна. “Гаднаа бэлгэст автахгүй...

Цэл залуухан 46 насандаа буцсан ч үзэгчдийн сэтгэлд мөнхрөн үлдсэн Т.Латиф

“... Борхон зүрх минь түг түг хийнэ Бугуйн цаг маань чаг чаг хийнэ...” Ардын уран зохиолч Бавуугийн Лхагвасүрэн агсан “Алиалагчдыг бэлддэггүй юм. Тэд төрөн гардаг” гэж...